Αμοιβές στελεχών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ

Αμοιβές στελεχών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ

Αρ. Πρωτ. 7051/04.32.2010

Προς Υπουργό:

- Πολιτισμού & Τουρισμού

Σε μια περίοδο, όπου η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και το γενικότερο οικονομικό κλίμα, απαιτούν την άσκηση αυστηρής πολιτικής στον τομέα των οικονομικών στοιχείων, θα πρέπει να επανεξεταστεί το μισθολογικό καθεστώς των στελεχών των ΔΕΚΟ. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να απαιτεί από τον Ελληνικό λαό μεγάλες θυσίες και την ίδια ώρα μεγαλοστελέχη Οργανισμών, όπως της ΕΡΤ, να απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς, επιδόματα, bonus και κάθε είδους προνόμια.

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε διαφάνεια στους μισθούς στελεχών των δημοσίων οργανισμών και γνωστοποίηση των αμοιβών τους, μέσω της ανάρτησής τους στο διαδίκτυο. Παρόλο αυτά δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής μια τέτοια ενέργεια, εκ μέρους της κεντρικής εξουσίας και του εποπτεύοντος την ΕΡΤ, Υπουργείου. Οφείλει επομένως ο αρμόδιος Υπουργός να προχωρήσει στην περικοπή προκλητικών αμοιβών , που απολαμβάνουν ο Πρόεδρος, ο Διευθύνων Σύμβουλος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, αλλά και να ενεργήσει ώστε οι αμοιβές τους να γνωστοποιηθούν και να γνωρίζει ο Έλληνας πολίτης το ύψος των απολαβών τους.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Ποιες είναι οι αμοιβές του Προέδρου, του Διευθύνοντος Συμβούλου και καθενός εκ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ;

Απάντηση Υπουργείου